A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lisztmentes diós süti: könnyen elkészíthető, és bögrével is kimérheted a hozzávalókat

Ha hadilábon állsz a liszttel, akkor sem kell lemondanod a finomságokról: ezt a mennyei diós sütit pont neked találták ki.
Vitathatatlanul a dió az őszi évszak egyik kedvenc alapanyaga. Amellett, hogy nagyon egészséges, isteni süteményeket is varázsolhatsz belőle. Bolondítsd meg még egy kicsit csokival is! Ha nincs sok időd a sütögetésre, akkor felesleges a mérleggel bajlódnod, ehhez a recepthez bőven elég egy bögre. Csak összekevered a hozzávalókat, és a sütő elvégzi a többi munkát. A bónusz pedig az, hogy akkor is nyugodtan eheted, ha gluténmentes diétán vagy. 

Hozzávalók:

    1.5 bögre darált dió
    0.75 bögre tej
    0.5 bögre kristálycukor
    0.5 bögre csoki
    0.25 bögre olaj
    4 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor
    1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. A sárgájához add hozzá a vaníliás cukrot és a cukor felét, majd jó alaposan keverd ki. Öntsd hozzá a tejet és az olajat. A tojásfehérjét verd kemény habbá a maradék cukorral. Keverd össze a sütőport, az aprított csokit és a darált diót, szórd meg a fahéjjal, majd a tojáshabbal felváltva dolgozd bele az olajos, tejes masszába.

Vajazz ki egy tepsit, szórd meg liszttel, egyengesd bele a tésztát, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, ellenőrzésképp végezz tűpróbát: szúrj egy tűt a süteménybe. Ha tisztán húzod ki, biztosan elkészült. Ha ragacsos lesz a tésztától, akkor még sülnie kell egy kicsit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések