A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, omlós szilvás csirke a sütőből: egyszerre édes és sós

Csupa csodás íz egy tepsiben! A szilvás, fűszeres sült csirke nagyszerű ötlet a hétvégi családi ebédhez is.
A szilvát ne csak sütibe rakd, a csirkéhez is remekül illik. Mell, comb és szárny egyaránt kerülhet hozzá a tepsibe. A zöldfűszereket is kedvedre variálhatod, rozmaring, kakukkfű, sőt még kapor is megy a húshoz. Az édes és a sós ízek, a fűszerek tökéletes harmóniát alkotnak. A csirke bőrét ne húzd le, finom ropogósra sül. 

Hozzávalók:

    1 kg csirke
    25 dkg szilva
    4 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál aprított zöldfűszerek
    1 db lila hagyma
    só
    bors

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Ha van időd, érdemes a pácolni egy-két órán át a hűtőben, hogy a különféle fűszerek még jobban átjárják a húst. 

Kenj ki zsírral egy tepsit, rakd bele a csirkét. Tégy a hús mellé lila hagymát, fokhagymát, szilvát. Önts alá vizet, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig. Közben locsolgasd a húst, hogy ne száradjon ki. Ha a csirkébe könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések