A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készíthető az ínycsiklandó hagyományos borscs leves - Ki ne hagyja, aki szereti a céklát

Ideje megkóstolni a céklából készült házi borscs levest, a szlávok nagy kedvencét!
Helyre tudja rázni az ember lelki békéjét egy finom meleg leves. Pláne, ha olyan zöldségből van, mint a cékla, mely köztudottan igazi vérképzőbomba finomság. A levest érdemes egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, hiszen kifejezetten jót tesz neki, ha egy kicsit pihen a hűtőben.

Hozzávalók 6 személyre:

    1 kg csontos marhalábszár
    1 db nagy fej vöröshagyma
    2 db marhahúsleves-kocka
    4 db nagyobb cékla
    4 db friss sárgarépa
    1 db sárga krumpli
    2 csésze fehér káposzta
    3 evőkanál vörösborecet
    0.45 csésze finomra aprított kapor
    1 pohár tejföl
    növényi olaj
    só, bors

Elkészítés:

Első lépésként tegyél két teáskanálnyi olajat egy lefelé keskenyedő edénybe, majd közepes lángon melegítsd. Ezután helyezd rá a csontos marhalábszárat. A hús mindkét oldalát süsd meg barnára, majd add hozzá az apróra vágott hagymákat. 5 percnyi párolódási idő szükséges.

Aztán a leveskockákat oldd fel 4 csészényi vízben, majd locsold rá a marhára és a hagymára. Miután rottyant egyet a leves, lejjebb kell venni a lángot, és lefedni. Innentől főzd addig, míg a hús olyan omlós lesz, hogy szinte lesik a csontról, ami körülbelül 1 óra 30 perc.

Harmadik lépésként vágd fel a répát, a céklát és a krumplit apró darabokra. Először tedd a céklát és a répát a 200 fokra előmelegített sütőbe, tetejüket locsold meg olajjal, majd 15 percig hagyd őket így. Ezután tedd be a krumplikat is melléjük, és még 15 percig sütni kell őket. 

Negyedik lépésként távolítsd el a húst a lábosból. Szedj le minden csontot, zsírt és egyéb nem kívánatos szövetet a húsról. A felesleges zsírt is érdemes lekanalazni a leves tetejéről.

A tisztogatás után a húst vissza lehet rakni a lébe, a répákkal, céklával és krumplival együtt. A rusztikus darabokra vágott káposzta is mehet bele. Főzd így még 15 percig, míg a káposzta is készre fő. 

Végezetül add hozzá a 3 evőkanál vörösborecetet és a kaprot, sót és borsot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések