Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szőlős, céklás hajdina saláta

Könnyű, gyors ebédnek készült eredetileg ez az inspirálóan színes saláta, de köretnek is tökéletes, ha laktatóbb fogásra vágynál. 
Szuper egészséges cékla és szőlő kombináció hajdinával – gluténérzékenyeknek is ajánljuk kipróbálni. Kapor helyett használhatsz hozzá kakukkfüvet vagy oregánót, sőt megszórhatod fetasajttal is, hogy még komplexebb legyen az élmény – jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók 2 főre:
2 kisebb fej cékla
1 közepes fürt szőlő
1,5-2 deci hajdina
2 szál újhagyma
1 marék mandula
fél csokor kapor
2 evőkanál olívaolaj
pár csepp citromlé
1 teáskanál balzsamecet (elhagyható)
só, bors

Elkészítés:
A céklákat héjastól megfőztem, kicsit kihűtöttem, meghámoztam, felkockáztam.

Ezalatt szintén megfőztem 2,5-szeres vízben a hajdinát.

A szőlőt leszemeztem, az újhagymát felaprítottam a kaporral együtt, a mandulát mozsárban kicsit összezúztam.

Mindent egy tálba tettem, megcsorgattam olívaolajjal, balzsamecettel, citromlével, és sóztam, borsoztam, alaposan összekevertem. Jót tesz neki, ha áll egy fél órát legalább, hogy az ízek összeérjenek, de azonnal is fogyasztható, sőt másnap is finom.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések