A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sült paradicsomleves kukoricával

Használd ki a piac kínálatát, amíg kaphatóak az igazi, zamatos hazai paradicsomok – szerezz lehetőleg minél többféle színűt és méretűt, akkor lesz az igazi a leves belőlük. 
Kell még csöves kukorica és máris indulhat a főzés!

Hozzávalók 3-4 főre:

fél kg paradicsom (nálam vegyesen nagyobbak és színes koktélparadicsom)
2 cső kukorica
3 gerezd fokhagyma
csipet őrölt chili
1 kis csokor bazsalikom
só, bors
kókuszolaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 200 fokra, a paradicsomokat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem és kb. 20 perc alatt megsütöttem őket, mikor megpuhultak, összeestek és kezdtek kicsit barnulni, akkor vettem ki őket. Érdemes a fokhagymával együtt sütni őket, én ezt most kifelejtettem, így később kerültek a levesbe.

Ezalatt a kukoricáról hosszában egy késsel levágtam a szemeket. A paradicsomot egy botmixerrel pürésítettem a reszelt fokhagymákkal együtt, majd hozzáadtam a kukoricaszemeket, sót, borsot, chilit, fél csokor bazsalikomot aprítva és felöntöttem kb. 1 liter vízzel, vagy amennyi szükséges, hogy ne túl híg, de krémes állagú legyen a leves. Összefőztem az egészet, mikor a kukoricaszemek megpuhultak elzártam a gázt, majd megszórtam a levest a bazsalikom másik felével és elkészült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések