Kínai gyorsétel ihletésű egytálétel házilag – kis csavarral.
Édes is, savanyú is, csípős is – minden igényt kielégít! Igény és ízlés szerint elkészíthető sütőtök helyett édesburgonyával, vagy répával – úgy sem okoz csalódást. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
30 dkg rizstészta
1 zacskó tofu
1 fej brokkoli
nagydobosi sütőtök negyede ( vagy kisebb hosszúkás kanadai tök fele)
2 db szárzeller (elhagyható)
fél hüvelykujjnyi gyömbér
2 duci gerezd fokhagyma
pár evőkanál szezámmag
2-3 evőkanál szójaszósz
só, bors
kókuszolaj
Elkészítése:
A tököt előző nap megsütöttem.
A rizstésztát forró vízzel leforráztam, állni hagytam 10 percig, majd leszűrtem.
A brokkolit rózsáira szedtem, forrásban lévő vízbe szórtam, és kb. 5 percig főztem, majd leszűrtem.
Egy serpenyőben felhevítettem pár kanál kókuszolajat, rászórtam a tofut, 1-2 perc alatt átpirítottam, ment hozzá közben a felaprított gyömbér és fokhagyma, majd a szezámmag is.
Ezután hozzáadtam a brokkolit, a sütőtököt kisebb darabokra vágva, szárzellert feldarabolva, majd a rizstészta is ment hozzá, végül meglocsoltam szójaszósszal, alaposan átforgattam nagy lángon és el is készült.
0 Megjegyzések