Az ősz kedvenc fűszerei is belekerülnek a pillekönnyű, sütőtökös tésztájú palacsintába.
Maradék sütőtök újrahasznosítására is kiválóan alkalmas a sütőtökös tésztájú palacsinta. Bár itthon még szokatlannak tűnhet, Amerikában nagy hagyománya van. A palacsintába kerülő fűszerektől a tészta illatfelhőben úszik. Tálalhatod karamellöntettel, juharsziruppal, dióval, más magvakkal, hogy még tovább fokozd az élményt.
Hozzávalók:
1.5 bögre liszt
1 bögre sütőtökpüré
2 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
0.5 mokkáskanál szegfűszeg
0.5 mokkáskanál gyömbér
1 bögre tej
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál cukor
1 csipet só
vaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a fahéjat, a vaníliát, a szegfűszeget és a gyömbért. Külön edényben dolgozd össze a tejet és a sütőtökpürét, majd add hozzá a tojást. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd simára a masszát.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és kanalazz bele a püréből. Közepes hőmérsékleten süsd a tésztát addig, amíg buborékok kezdenek kialakulni a palacsinta felszínén. Ez körülbelül három perc, majd fordítsd át a tésztát, és a másik oldalát is süsd aranysárgára.
0 Megjegyzések