A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőtökös tésztából isteni pufi palacsinta: egész ősszel így fogod sütni

Az ősz kedvenc fűszerei is belekerülnek a pillekönnyű, sütőtökös tésztájú palacsintába.
Maradék sütőtök újrahasznosítására is kiválóan alkalmas a sütőtökös tésztájú palacsinta. Bár itthon még szokatlannak tűnhet, Amerikában nagy hagyománya van. A palacsintába kerülő fűszerektől a tészta illatfelhőben úszik. Tálalhatod karamellöntettel, juharsziruppal, dióval, más magvakkal, hogy még tovább fokozd az élményt. 

Hozzávalók:

    1.5 bögre liszt
    1 bögre sütőtökpüré
    2 teáskanál sütőpor
    1 mokkáskanál fahéj
    0.5 mokkáskanál szegfűszeg
    0.5 mokkáskanál gyömbér
    1 bögre tej
    2 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    2 teáskanál cukor
    1 csipet só
    vaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a fahéjat, a vaníliát, a szegfűszeget és a gyömbért. Külön edényben dolgozd össze a tejet és a sütőtökpürét, majd add hozzá a tojást. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd simára a masszát.

Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és kanalazz bele a püréből. Közepes hőmérsékleten süsd a tésztát addig, amíg buborékok kezdenek kialakulni a palacsinta felszínén. Ez körülbelül három perc, majd fordítsd át a tésztát, és a másik oldalát is süsd aranysárgára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések