A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi sütőtökös-ricottás gnocchi: egyszerűbb, mint gondolnád

Az ősz kedvencéből, a tökből isteni gnocchit készíthetsz, ami szósszal leöntve, zöldfűszerekkel megbolondítva még izgalmasabb és tartalmasabb.
Az olaszok imádják a gnocchit, rengeteg módon készítik. Ősszel sütőtökkel dobják fel a tésztát. Mivel nagyon lágy, ragadós, lisztezett felületen dolgozz! Ám arra figyelj, hogy ne tegyél bele túl sok lisztet, mert a tészta kemény lesz! A gnocchi jól bírja a fagyasztást, így készíthetsz egyszerre nagyobb adagot is. Több részletben főzd ki a tésztát, hogy a gnocchik ne ragadjanak össze!

Hozzávalók 4 személyre:

    45 dkg sütőtök
    20 dkg liszt
    18 dkg ricotta
    10 dkg parmezán
    2 db tojássárgája
    5 dkg vaj
    1 ág bazsalikom
    1 késhegynyi szerecsendió
    só
    bors
    paradicsomszósz

Elkészítés:

A sütőtököt vágd ketté, a magokat távolítsd el, darabold fel, és rakd egy tepsibe. Süsd meg 190 fokon körülbelül 40 perc alatt. Ha villával könnyen átszúrod, vedd ki a sütőből, majd amikor kicsit hűl, pépesítsd botmixerrel. Tedd egy tálba, add hozzá a villával áttört ricottát, a tojássárgákat, a parmezánt, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Fokozatosan keverd hozzá a lisztet. Lágy, de nem folyós masszát kell kapnod. 

Lisztezett felületen oszd négy egyenlő részre, és sodorj belőlük másfél centi átmérőjű rudakat. Vágd fel a tésztát két-három centis darabokra. Ha szeretnéd, villával meg is nyomkodhatod a gnocchikat. Rakd forrásban lévő vízbe, várd meg, míg feljönnek a felszínre, majd további egy percig hagyd még a lábosban. Szűrd le, és forgasd meg felforrósított vajban. Paradicsomszósszal, bazsalikommal, reszelt parmezánnal kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések