Az egyre népszerűbb sütőtökös muffin illatos, puha és izgalmas ízvilágú.
A sütőtökös muffin nálunk csak az utóbbi években vált felkapottá, Amerikában régóta hódít. Nem kell megvárni a Halloweent ahhoz, hogy elkészítsd e remek édességet. Ha van maradék sült tök, pikkpakk végzel vele, hisz csak össze kell keverni a hozzávalókat. Mázzal, tejszínnel, csokival még finomabb.
Hozzávalók 12 darabhoz:
25 dkg sütőtök
15 dkg liszt
15 dkg barnacukor
8 cl olívaolaj
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál fahéj
1 csipet só
Elkészítés:
A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott tököt süsd meg 200 fokon, majd pürésítsd, és hagyd hűlni. Egy tálban keverd össze a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét. Egy másik edényben vegyítsd a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót. Forgasd a sütőtökös keverékhez, és dolgozd simára a masszát.
Oszd el a tésztát papírkapszlikkal bélelt muffinformákba. Csak háromnegyedig töltsd meg, mert a a muffinok sülés közben jól megemelkednek. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 20 perc alatt. Várj, míg kicsit hűl a süti, utána szedd csak ki a formából. Cukorral megszórva kínáld.
0 Megjegyzések