A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, krémes chiapuding fügével édesítve: sokáig laktat, és egészséges

Az unalmas reggelik helyett remek választás a fügével dúsított, percek alatt összedobható chiapuding.
A chiamagból könnyedén készíthetsz ízletes, egészséges pudingot, hisz jól megszívja magát, és kocsonyás állagú lesz. Érdemes mindig idénygyümölcsökkel gazdagítani, a mézédes füge sokat dob rajta. A chiapudingnak magas a rosttartalma, hamar eltelít, és órákon át jóllakottságérzeted lesz. Ha teheted, készítsd el este, és reggelre tökéletes lesz az állaga. 

Hozzávalók:

    5 evőkanál chiamag
    5 dl mandulaital
    3 db füge
    3 teáskanál eritrit
    gabonapelyhek

Elkészítés:

A fügét mosd meg, vágd fel ízlés szerint, és oszd el üvegpoharakba vagy kisebb tálakba. Keverd össze a chiamagokat a mandulaitallal és az eritrittel. Ha már nem csomós, öntsd le vele a fügét. Fedd le, és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Pihentesd néhány órán át, még jobb, ha egy egész éjszakán át a hidegen hagyod. Akkor jó, ha kocsonyás, a pudinghoz hasonló az állaga.

Tálalás előtt vedd ki a hűtőből, szórd meg gabonapelyhekkel, magvakkal, és gyümölcsöt is rakhatsz a tetejére. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések