A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőtökös tészta rukkolával: maradék tökből is isteni

Használd ki, hogy itt a sütőtök szezonja, még az egyszerű tésztát is feldobja.
A krémleves és a pite mellett vesd be bátran a sütőtököt tésztákhoz is, hisz kiváló feltét lehet. Ha van otthon maradék sült tök, villámgyorsan végzel az ínyenc fogással. Amennyiben frissen sütöd, érdemes zsályával, rozmaringgal fűszerezni. Vigyázz, ne pirítsd túl sokáig a fokhagymát, mert könnyen keserű lehet!

Hozzávalók:

    30 dkg tészta
    20 dkg sütőtökpüré
    10 dkg rukkola
    5 dkg parmezán sajt
    2 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál olaj
    0.5 db lilahagyma
    só
    bors
    szerecsendió

Elkészítés:

Forrlalj egy nagy fazékban vizet. Amikor lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, tehát a tészta már nem roppan, de még nem is nagyon puha, szűrd le, és csepegtesd le. 

A sült tököt pürésítsd botmixerrel, vagy jól nyomkodd meg villával. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd meg rajta az apróra vágott lilahagymát, kicsit később tedd hozzá a préselt fokhagymát. Amikor kezded érezni az illatát, és már pirul, rakd hozzá a tököt, és süsd át. Közben fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval. Adj hozzá egy-két evőkanállal a tészta főzővízéből. Tedd hozzá a tésztát, kicsit forgasd össze, és dobd rá a megmosott rukkolát. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések