Használd ki, hogy itt a sütőtök szezonja, még az egyszerű tésztát is feldobja.
A krémleves és a pite mellett vesd be bátran a sütőtököt tésztákhoz is, hisz kiváló feltét lehet. Ha van otthon maradék sült tök, villámgyorsan végzel az ínyenc fogással. Amennyiben frissen sütöd, érdemes zsályával, rozmaringgal fűszerezni. Vigyázz, ne pirítsd túl sokáig a fokhagymát, mert könnyen keserű lehet!
Hozzávalók:
30 dkg tészta
20 dkg sütőtökpüré
10 dkg rukkola
5 dkg parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
0.5 db lilahagyma
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
Forrlalj egy nagy fazékban vizet. Amikor lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, tehát a tészta már nem roppan, de még nem is nagyon puha, szűrd le, és csepegtesd le.
A sült tököt pürésítsd botmixerrel, vagy jól nyomkodd meg villával. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd meg rajta az apróra vágott lilahagymát, kicsit később tedd hozzá a préselt fokhagymát. Amikor kezded érezni az illatát, és már pirul, rakd hozzá a tököt, és süsd át. Közben fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval. Adj hozzá egy-két evőkanállal a tészta főzővízéből. Tedd hozzá a tésztát, kicsit forgasd össze, és dobd rá a megmosott rukkolát. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.
0 Megjegyzések