Ha az édesburgonya és a kelbimbó külön-külön is a kedvenced, próbáld ki együtt a kettőt, rakottasba tökéletesek.
Mind a kelbimbó, mind az édesburgonya egyre kedveltebb alapanyag a konyhában, érdemes velük kísérletezni. Ízletes, laktató főételeket is készíthetsz belőlük. Miért ne raknád mindkettőt egyszerre a tepsibe? Rétegezve, tejszínnel, baconnel és vastag sajtréteggel minden igényt kielégítenek. Hús csak a rakott fogás tetejére kerül.
Hozzávalók:
60 dkg édesburgonya
30 dkg kelbimbó
10 dkg bacon
10 dkg sajt
4 db paradicsom
3 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A kelbimbót tisztítsd meg, a fedőleveleket távolítsd el, és a zöldség alját X alakban vágd be. Tedd egy lábosba, önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd puhára. Szűrd le, és csepegtesd le. Az édesburgonyát pucold meg, vágd azonos vastagságú karikákra, és főzd meg 15-20 perc alatt. A paradicsomot is szeld fel ízlés szerint.
Keverd össze a tejszínt, a zúzott fokhagymát, a borsot és a szerecsendiót. Egy tepsit kenj ki vajjal, rendezd el benne a zöldségeket, sózd meg, és locsold meg a tejszínes keverékkel. A tetejére szórd a reszelt sajtot, rakd rá a bacont, majd forró sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor a tejszín krémessé válik, a sajt piros, vedd ki a sütőből. Apróra vágott petrezselyemmel kínáld.
0 Megjegyzések