Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Spenótos-krumplis gratin fokhagymás, tejszínes szósszal és sok sajttal

A spenótos-fokhagymás gratin kitűnő előétel vagy izgalmas köret, amit élvezettel fogyaszt majd el az egész család.

A tepsis krumplit a legkülönbözőbb változatokban elkészíthetjük, és egytől egyig nagyon finomak. Főleg a franciák gratinja. Spenóttal dúsítva, tejszínesen, sajtosan minden évszakban nyerő lehet. A krumpli szeleteléséhez érdemes bevetni a reszelőt. Így sokkal gyorsabban végzel, és biztosan egyforma vastag szeleteket kapsz. 

Hozzávalók 4 személyre:

    70 dkg krumpli
    15 dkg sajt
    1 bögre spenót
    2 dl tejszín
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors
    szerecsedió
    olaj

Elkészítés:

A spenótot tisztítsd meg, és kevés olajon fonnyaszd meg. A krumplit pucold meg, és vágd egyforma vastagságú karikákra. Rétegezd vajjal kikent tűzálló tálba. A tejszínt jól keverd össze a sóval, a borssal, a fokhagymával, a szerecsendióval, a reszelt sajttal és a spenóttal.

Öntsd egyenletesen a krumplira. Fedd le alufóliával, és rakd forró sütőbe. Süsd 170 fokon 40-45 percig. Amikor a krumpli puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések