Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Roppanós, édeskés, céklás káposztasaláta: tedd el most az egész téli adagot

Végre együtt a két kedvenc: a káposzta és a cékla jól megférnek egymás mellett, és még felöntőlé sem kell a savanyúsághoz.

Nem kell választanod a káposztasaláta és a cékla közül, együtt is nagyon jók. Ráadásul egész télen könnyen hozzájuthatsz a vitaminban gazdag zöldségekhez, és jól tűrik a tárolást. Pofonegyszerű elkészíteni, nem kell semmit főzni, miközben a savanyúság áll, levet ereszt. Jól jön mindenféle húsos fogás mellé. 

Hozzávalók:

    1 kg cékla
    1 fej káposzta
    2 db lila hagyma
    30 dkg cukor
    3 dl ecet
    1 fej fokhagyma
    1 evőkanál bors
    só
    petrezselyem

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd gyaluld le. A céklát pucold meg, alaposan mosd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Rétegezd egymásra a céklát, a káposztát és a karikákra vágott hagymát. Szórd rá a cukrot, a borsot, a sót, öntsd le ecettel, és a kezeddel jól forgasd össze.

Letakarva pihentesd egy napon át, közben többször kevergesd meg a salátát. Rendezd üvegekbe, rakj mindegyikbe fokhagymát, sőt friss petrezselymet is szórhatsz a tetejére, majd mehetnek is az üvegek a polcra. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések