Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogósra sült sertéscsülök, ami leesik a csontról: sok fokhagymával az igazi

Bár viszonylag hosszú ideig sül, kevés munkával elkészítheted a sertéscsülköt. Az is biztos, hogy nagyon finom étel kerül az asztalra.

A magyar konyha különösen rajong a szaftos csülökért. A sertés egyik legízletesebb része talán akkor a legcsábítóbb, ha egyben sütöd meg. A fűszerek közül jól megy hozzá a fokhagyma, a kömény, de a zöldfűszereket is bátran használhatod. Sütés közben locsolgasd a saját szaftján kívül sörrel is. 

Hozzávalók:

    1 db csülök
    3 dl sör
    5 gerezd fokhagyma
    1 evőkanál só
    2 evőkanál zsír
    1 teáskanál bors
    0.5 teáskanál kömény

Elkészítés:

A csülköt mosd meg, amennyiben szükséges, a bőrét tisztítsd meg, és rakd egy nagyobb tűzálló tálba. Keverd össze az olvasztott zsírt, a sót, a köményt, a borsot, két gerezd zúzott fokhagymát, és dörzsöld be a keverékkel a húst. Hagyd állni legalább egy órán át, hogy az ízek igazán átjárják. Tedd zsírral kikent tepsibe, és rakd rá a maradék fokhagymát. Locsold meg a sör felével, majd lefóliázva told forró sütőbe.

Süsd 160 fokon körülbelül két és fél - három órán át. Ha a sör elpárolog alóla, akkor feltétlenül pótold, és legalább félóránként locsolgasd. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és magasabb hőfokon süsd pirosra, ropogósra. Mielőtt tálalod a húst, pihentesd legalább 15 percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések