Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás, zöldfűszeres tökspagetti: ezt a legszigorúbb diéta alatt is eheted

A tökspagetti ugyanúgy lehet kiváló köret, mint egy ízletes szósszal könnyű, diétás főétel.

Ha fogyókúra alatt rákívánsz a spagettire, ne ess kísértésbe! Helyettesítsd inkább a tésztát spagettitökkel. Nagyon alacsony a kalóriatartatalma, viszont sok rost van benne, így bátran eheted. Főzés közben a tök szálaira esik szét, és spagettiszerű lesz. Kínálhatod a klasszikus szószokkal, de akkor is nagyon finom, ha fokhagymával és zöldfűszerekkel ízesíted. Jól illik hozzá a petrezselyem, a bazsalikom, az oregánó, a rozmaring is. Tálaláskor sajtot is szórhatsz rá.

Hozzávalók 4 személyre:

    1 db spagettitök
    2 evőkanál olaj
    2 gerezd fokhagyma
    2 teáskanál zöldfűszerek
    só
    bors

Elkészítés:

A tököt mosd meg, és szurkáld meg több helyen villával. Rakd egy nagyobb lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd főzd puhára közepes lángon körülbelül 45 perc alatt. Várj, míg hűl egy kicsit, majd vágd ketté. A magokat szedd ki, a szálakra esett belsejét pedig egy villával kapargasd ki.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, dobd rá a zúzott fokhagymát, és süsd meg. Amikor kezd színesedni, tedd hozzá a tökspagettit, és keverd össze. Közben ízesítsd sóval és borssal, végül pedig a zöldfűszerekkel is forgasd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések