A fantasztikusan sűrű, élénk színű, zamatos, répás sütőtökkrémleves az őszi-téli időszak nagy kedvence. A gyömbéres az egyik legjobb változat.
Hideg napokon a bársonyos, melengető sütőtökkrémlevesnél jobbat aligha kívánhatsz. Tele van fontos vitaminokkal, ásványi anyaggal, és a fűszerezése is remek. Bár a tök sütése több mint fél óra, ha azzal megvagy, pillanatok alatt elkészül a leves. A répától és a gyömbértől még különlegesebb lesz. Az alapreceptet tovább turbózhatod baconnel.
Hozzávalók:
1 db sütőtök
1 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
2.5 dkg vaj
2 db leveskocka
2 centis darab friss gyömbér
só
bors
Elkészítés:
A tököt vágd ketté, magozd ki, és szeleteld fel. Tedd hozzá a megpucolt répát is, sózd, borsozd, és süsd meg 25-30 perc alatt. Vedd ki a sütőből, majd turmixold össze a zöldségeket.
A vajat olvaszd meg, és pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a pépesített zöldségeket, és a reszelt gyömbért. Öntsd fel másfél liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, és forrald össze pár perc alatt. Tálalhatod tökmaggal és diódarabokkal is.
0 Megjegyzések