A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Színes, ízes őszi saláta sütőtökkel és fügével: csupa egészséges finomság kerül bele

Az idény legjavával készül a sütőtökös, fügés saláta, és az öntet is ínyenc.
A sütőtök finom, ráadásul rengeteg fontos vitamin és ásványi anyag van benne, erősíti az immunrendszert, és jót tesz az emésztésnek. A konyhában számtalan módon felhasználhatod. Fantasztikus salátaalap is lehet. Keverj hozzá bármilyen otthon fellelhető őszi finomságot. A tök magját se dobd ki, jól jön a  saláta tetejére. 

Hozzávalók:

    1 db sütőtök
    15 dkg gomba
    3 db füge
    2 db paradicsom
    1 fürt szőlő
    1 ág kakukkfű
    1 ág rozmaring
    kruton
    tökmag

Az öntethez
    6 evőkanál olívaolaj
    4 evőkanál balzsamecet
    4 evőkanál juharszirup
    0.5 db citrom

Elkészítés:

A sütőtököt mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg kakukkfűvel, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Amikor kezd színesedni, és puha, tehát a villa könnyen belecsúszik, vedd ki a sütőből. A fügét szeld vékonyra, és vágd fel a paradicsomot is. A megtisztított gombát kevés olajon pirítsd meg. A szőlőt mosd le, és szemezd le. 

Az olívaolajat keverd össze a balzsamecettel, a juharsziruppal és a citrom levével. Rakd a zöldségeket és a gyümölcsöket egy tálba, és locsold meg az öntettel. Óvatosan forgasd össze, majd a tetejére szórj tökmagot, rozmaringot!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések