Az idény legjavával készül a sütőtökös, fügés saláta, és az öntet is ínyenc.
A sütőtök finom, ráadásul rengeteg fontos vitamin és ásványi anyag van benne, erősíti az immunrendszert, és jót tesz az emésztésnek. A konyhában számtalan módon felhasználhatod. Fantasztikus salátaalap is lehet. Keverj hozzá bármilyen otthon fellelhető őszi finomságot. A tök magját se dobd ki, jól jön a saláta tetejére.
Hozzávalók:
1 db sütőtök
15 dkg gomba
3 db füge
2 db paradicsom
1 fürt szőlő
1 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
kruton
tökmag
Az öntethez
6 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál juharszirup
0.5 db citrom
Elkészítés:
A sütőtököt mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg kakukkfűvel, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Amikor kezd színesedni, és puha, tehát a villa könnyen belecsúszik, vedd ki a sütőből. A fügét szeld vékonyra, és vágd fel a paradicsomot is. A megtisztított gombát kevés olajon pirítsd meg. A szőlőt mosd le, és szemezd le.
Az olívaolajat keverd össze a balzsamecettel, a juharsziruppal és a citrom levével. Rakd a zöldségeket és a gyümölcsöket egy tálba, és locsold meg az öntettel. Óvatosan forgasd össze, majd a tetejére szórj tökmagot, rozmaringot!
0 Megjegyzések