Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

20 perces spenótos gnocchi: ropogós baconnel még finomabb

Ha nincs sok időd a főzésre, ez a villámgyors és ínycsiklandó spenótos gnocchi a tökéletes választás. Ne hagyd le róla a ropogós bacont se!

Dobd fel az egyre hűvösebb napokat egy isteni spenótos gnocchival! Használj bébispenótot, hisz méretén kívül semmiben nem különbözik a klasszikustól, igazi vas- és vitaminbomba. Ha nem szeretnél bíbelődni a tésztagyúrással, vesd be nyugodtan a konyhakész gnocchit, ugyanolyan ínycsiklandó lesz a végeredmény. Roppanós baconnel még vonzóbb!

Hozzávalók:

    50 dkg konyhakész gnocchi
    15 dkg bacon
    20 dkg bébispenót
    5 dkg reszelt parmezán
    2 gerezd fokhagyma
    0.5 mokkáskanál őrölt szerecsendió
    őrölt bors
    só

Elkészítés:

A gnocchikat rakd enyhén sós, forrásban lévő vízbe. Főzd körülbelül 10 percig, majd szűrd le. Egy serpenyőben pirítsd ropogósra a bacont, majd vedd ki a szalonnadarabokat, és helyezd egy papírtörlőre. A bacon zsírjában forgasd meg a kész, leszűrt gnocchit, majd add hozzá a megmosott bébispenótot.

Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg a szerecsendióval, és rakd hozzá az apróra vágott fokhagymát. Folyamatos kevergetés mellett pirítsd addig, amíg a levelek megfonnyadnak. Még forrón, tálalás előtt szórd meg a reszelt parmezánnal és a pirított baconnel. Ha elkészül, tálald rögtön, hisz frissen az igazi!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések