Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Karfiolfalatok ropogós bundában, sajttal összesütve: sokkal finomabb, mint rántva

A karfiol ősszel és télen is olcsó, egészséges alapanyag, amiből jobbnál jobb ételeket készíthetsz. Próbáld ki palacsintabundában és sok sajttal is!

Ideje újítani! A karfiolt legtöbbször morzsás bundában tálaljuk, pedig a sós, fűszeres palacsintatészta is nagyon jól áll neki. Ráadásul kevésbé macerás elkészíteni. Minden eddiginél finomabb lesz, ha sajttal megszórva összesütöd egy kicsit. A karfiol bundája extrán ropogós, a sajt pedig nyúlós lesz.

Hozzávalók:

    1 fej karfiol
    15 dkg sajt
    12 dkg liszt
    5 dl tej
    1 db tojás
    1 gerezd fokhagyma
    só
    bors
    olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, tedd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt-hét percig. Vigyázz, hogy ne essen szét, akkor az igazi, ha még roppanós. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.

A bundához a tojást üsd egy tálba, keverd simára a liszttel és a tejjel, közben ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sűrű masszát kell kapnod. Szükség esetén hígítsd tejjel vagy szénsavas ásványvízzel, sűríteni pedig liszttel tudod. Mártsd a karfiolrózsákat a masszába, és forró olajban süsd aranybarnára minden oldalukat. Szedd papírtörlőre, és itasd le róluk a felesleges olajat. Ezt követően rendezd a karfiolokat vajjal kikent tűzálló tálba, és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd össze 15 perc alatt, vagy amíg a sajt megolvad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések