Az élénk színű, ízekben gazdag zöldségpörköltet sokféleképpen variálhatod. Ha így készíted, elégedett leszel.
A zöldségpörkölt akkor a legjobb, amikor a hozzávalók még frissek. Bármit beletehetsz az egytálételbe, ami a kertedben terem. Húsleves híján alaplevet is önthetsz a zöldségekre. Fogyaszthatod önmagában, de tésztával is, sőt húsok mellé ugyancsak kiváló. Tálalás előtt megszórhatod aprított petrezselyemmel.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg krumpli
20 dkg zöldbab
2 db sárgarépa
5 dkg parmezán
2 dl tejszín
3 evőkanál olaj
1 bögre borsó
1 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma
1 dl húsleves
2 gerezd fokhagyma
szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és darabold fel. Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a krumplit, a répát, a zöldbabot, és kevergetve süsd pár percig. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, öntsd rá a húslevest, és párold puhára 20 perc alatt.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg krumpli
20 dkg zöldbab
2 db sárgarépa
5 dkg parmezán
2 dl tejszín
3 evőkanál olaj
1 bögre borsó
1 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma
1 dl húsleves
2 gerezd fokhagyma
szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és darabold fel. Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a krumplit, a répát, a zöldbabot, és kevergetve süsd pár percig. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, öntsd rá a húslevest, és párold puhára 20 perc alatt.
Amikor a krumpli már majdnem puha, rakd hozzá a borsót. A tejszínt keverd össze a liszttel, és öntsd a zöldségekre. Forrald össze pár perc alatt, majd amikor a szósz besűrűsödik, húzd le a tűzről, és szórd meg parmezánnal.
Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:
Receptek
Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.
0 Megjegyzések