A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes, fűszeres zöldségpörkölt: akár a kertből is behozhatod a hozzávalókat

Az élénk színű, ízekben gazdag zöldségpörköltet sokféleképpen variálhatod. Ha így készíted, elégedett leszel.
A zöldségpörkölt akkor a legjobb, amikor a hozzávalók még frissek. Bármit beletehetsz az egytálételbe, ami a kertedben terem. Húsleves híján alaplevet is önthetsz a zöldségekre. Fogyaszthatod önmagában, de tésztával is, sőt húsok mellé ugyancsak kiváló. Tálalás előtt megszórhatod aprított petrezselyemmel.

Hozzávalók 4 személyre:
    50 dkg krumpli
    20 dkg zöldbab
    2 db sárgarépa
    5 dkg parmezán
    2 dl tejszín
    3 evőkanál olaj
    1 bögre borsó
    1 evőkanál liszt
    1 db vöröshagyma
    1 dl húsleves
    2 gerezd fokhagyma
    szerecsendió
    só
    bors

Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és darabold fel. Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a krumplit, a répát, a zöldbabot, és kevergetve süsd pár percig. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, öntsd rá a húslevest, és párold puhára 20 perc alatt.

Amikor a krumpli már majdnem puha, rakd hozzá a borsót. A tejszínt keverd össze a liszttel, és öntsd a zöldségekre. Forrald össze pár perc alatt, majd amikor a szósz besűrűsödik, húzd le a tűzről, és szórd meg parmezánnal.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések