Ha ínyenc ebédet tervezel, az egyszerre omlós és ropogós, töltött sertéssültnél aligha tálalhatnál jobbat!
Ha a klasszikus, kolbásszal töltött karajon variálnál egy kicsit, ez a te recepted. Dobd fel zöldségekkel a húst, és rakj mellé vöröshagymát. Egyszerűen csúcs, ahogy átveszi az ízét és az illatát. Nehogy kidobd a zsírját, estére megdermed, és kenyérre kenve kitűnő vacsora. A karaj mellett a comb és a szűzpecsenye is remek alap lehet.
Hozzávalók:
1.2 kg kicsontozott sertéskaraj
15 dkg bacon
5 db közepes vöröshagyma
3 ág rozmaring
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
só
bors
petrezselyem
Elkészítés:
A karajt öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet. Hosszanti irányban szúrd fel egy éles késsel. A nyílást fakanálnyéllel tágítsd ki egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, vágj kisebb mélyedéseket a húsba, és tűzdeld meg fokhagymával. Töltsd meg a megmosott, feldarabolt répával, kaliforniai paprikával és két vöröshagymával. Rakj a zöldségek mellé rozmaringágakat is. Tekerd be a karajt szeletelt baconnel.
A húst tedd zsírral kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, kötözd át spárgával, és locsold meg vízzel. Rakd mellé a maradék vöröshagymát feldarabolva. Süsd 160 fokon körülbelül három órán át, közben folyamatosan locsolgasd. Amikor a hús megpuhul, könnyen beleszalad egy hegyes kés, a sertés biztosan átsült. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:
Hozzávalók:
1.2 kg kicsontozott sertéskaraj
15 dkg bacon
5 db közepes vöröshagyma
3 ág rozmaring
4 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
só
bors
petrezselyem
Elkészítés:
A karajt öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet. Hosszanti irányban szúrd fel egy éles késsel. A nyílást fakanálnyéllel tágítsd ki egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, vágj kisebb mélyedéseket a húsba, és tűzdeld meg fokhagymával. Töltsd meg a megmosott, feldarabolt répával, kaliforniai paprikával és két vöröshagymával. Rakj a zöldségek mellé rozmaringágakat is. Tekerd be a karajt szeletelt baconnel.
A húst tedd zsírral kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, kötözd át spárgával, és locsold meg vízzel. Rakd mellé a maradék vöröshagymát feldarabolva. Süsd 160 fokon körülbelül három órán át, közben folyamatosan locsolgasd. Amikor a hús megpuhul, könnyen beleszalad egy hegyes kés, a sertés biztosan átsült. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:
Receptek
Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.
0 Megjegyzések