A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejfölös csirkemell krumplibundában sütve: kívül ropogós, belül puha

Ha legközelebb rántott húst készítesz, bolondítsd meg a bundáját krumplival! Még ropogósabb lesz, és jobban laktat.
Mi, magyarok imádjuk a rántott húsokat. Ám érdemes kísérletezni, a hagyományos bundát feldobni egy kicsit. A zsemlemorzsát időközönként cseréld krumplira. A hús pedig a tejföltől még puhább lesz, és nem fog kiszáradni. Bár egy kicsit tovább tart elkészíteni, mint a klasszikus rántott húst, megéri. Olyan laktató, hogy feltétlenül köret sem kell hozzá.

Hozzávalók:
    60 dkg csirkemell
    40 dkg krumpli
    15 dkg liszt
    3 db tojás
    2 gerezd fokhagyma
    5 evőkanál tejföl
    1 ág kakukkfű
    só
    bors

Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Szeleteld fel, kicsit klopfold ki, és sózd be. Keverd össze a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a borsot, a kakukkfüvet, és kend be vele a hússzeleteket.

A krumplit pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a liszttel és a reszelt krumplival. Forgasd bele a csirkemellszeleteket. Rakd bő, forró olajba, és közepes lángon süsd szép aranybarnára, majd papírtörlőn csepegtesd le.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések