A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édes, selymes, répás sütőtökkrémleves gyömbérrel: szuperegészséges finomság

A fantasztikusan sűrű, élénk színű, zamatos, répás sütőtökkrémleves az őszi-téli időszak nagy kedvence. A gyömbéres az egyik legjobb változat.
Hideg napokon a bársonyos, melengető sütőtökkrémlevesnél jobbat aligha kívánhatsz. Tele van fontos vitaminokkal, ásványi anyaggal, és a fűszerezése is remek. Bár a tök sütése több mint fél óra, ha azzal megvagy, pillanatok alatt elkészül a leves. A répától és a gyömbértől még különlegesebb lesz. Az alapreceptet tovább turbózhatod baconnel.

Hozzávalók:
    1 db sütőtök
    1 db vöröshagyma
    2 db sárgarépa
    2.5 dkg vaj
    2 db leveskocka
    2 centis darab friss gyömbér
    só
    bors

Elkészítés:
A tököt vágd ketté, magozd ki, és szeleteld fel. Tedd hozzá a megpucolt répát is, sózd, borsozd, és süsd meg 25-30 perc alatt. Vedd ki a sütőből, majd turmixold össze a zöldségeket.

A vajat olvaszd meg, és pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát. Tedd hozzá a pépesített zöldségeket, és a reszelt gyömbért. Öntsd fel másfél liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, és forrald össze pár perc alatt. Tálalhatod tökmaggal és diódarabokkal is. 

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések