A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Serpenyőben sült, ropogós almarózsa fahéjjal megbolondítva: leveles tésztából készül

Ezzel mindenkit elkápráztatsz. A ropogós almarózsa az egyik legmutatósabb süti, amit ráadásul elkészíteni sem bonyolult.
Torta vagy pite helyett is remek választás a serpenyőben sült almarózsa. Ez a káprázatos, nagyon gyümölcsös süti tényleg feldobja az asztalt, és az íze is csodás. Nem kell a tésztakészítéssel sem foglalatoskodnod, tökéletes hozzá a bolti leveles tészta. Kínálhatod karamellel, esetleg csorgathatsz rá juharszirupot.

Hozzávalók:
    1 csomag leveles tészta
    4 db alma
    10 dkg cukor
    0.5 db citrom
    1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
Amennyiben szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Az almákat alaposan mosd meg, vedd ketté, távolítsd el a magházakat, majd vágd vékony, másfél-két milliméteres szeletekre. Rakd a gyümölcsöket egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Facsard bele a citrom levét, adj hozzá három evőkanál cukrot, és főzd forrástól számítva egy-két percig. Amikor kicsit megpuhulnak, hajlíthatóvá válnak, szűrd le, és csepegtesd le.

Két kisebb vagy egy nagyobb serpenyőt kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a kör alakúra nyújtott tésztát úgy, hogy az edény oldalára is kerüljön. Szurkáld meg villával több helyen. A széléről befelé haladva rakosgad körbe a tésztát az almaszeletekkel úgy, hogy azok kicsit fedjék egymást. Szórd meg a maradék cukorral és a fahéjjal, told forró sütőbe, majd 180 fokon süsd szép pirosra 15 perc alatt. 

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések