A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan piskóta almával és szederrel: a magas és puha tészta trükkjei

Az alma a szederrel is kitűnő, a puha, édes, vizes piskótába tökéletesek együtt.
A piskóta mindig, minden alkalomra kitűnő, főleg idénygyümölcsökkel megbolondítva. Nem tart sokáig összeállítani, és a sütési idő sem hosszadalmas. Érdemes néhány dologra figyelni, mert könnyen sűrű vagy csomós lehet, esetleg összeesik. A víz és az olaj jót tesz a tésztának, puhább, lágyabb, magasabb lesz. A fahéjat ne hagyd le a gyümölcsökről!

Hozzávalók 16 szelethez:
    15 dkg szeder
    8 db tojás
    8 evőkanál liszt
    8 evőkanál cukor
    4 evőkanál olaj
    4 evőkanál víz
    2 db alma
    1 csomag sütőpor
    1 teáskanál citromlé
    1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét és a cukrot verd kemény habbá, majd add hozzá egyesével a tojássárgákat. Végül dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is. Olajjal és vízzel lazítsd a tésztát. Öntsd a simára kevert masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába.

A szedret mosd meg, és csepegtesd le. Az almát vágd gerezdekre, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. Rakd a süti tetejére, és szórd meg szederrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha a tészta megemelkedik, jó az illata, és szép aranysárga, nagy valószínűséggel elkészült. Érdemes azért tűpróbával tesztelni. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy kést. Ha nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések