Az alma a szederrel is kitűnő, a puha, édes, vizes piskótába tökéletesek együtt.
A
piskóta mindig, minden alkalomra kitűnő, főleg idénygyümölcsökkel
megbolondítva. Nem tart sokáig összeállítani, és a sütési idő sem
hosszadalmas. Érdemes néhány dologra figyelni, mert könnyen sűrű vagy
csomós lehet, esetleg összeesik. A víz és az olaj jót tesz a tésztának,
puhább, lágyabb, magasabb lesz. A fahéjat ne hagyd le a gyümölcsökről! Hozzávalók 16 szelethez:
15 dkg szeder
8 db tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
4 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
2 db alma
1 csomag sütőpor
1 teáskanál citromlé
1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét és a cukrot verd kemény habbá, majd add hozzá egyesével a tojássárgákat. Végül dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet is. Olajjal és vízzel lazítsd a tésztát. Öntsd a simára kevert masszát kivajazott, kilisztezett sütőformába.
A szedret mosd meg, és csepegtesd le. Az almát vágd gerezdekre, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. Rakd a süti tetejére, és szórd meg szederrel. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha a tészta megemelkedik, jó az illata, és szép aranysárga, nagy valószínűséggel elkészült. Érdemes azért tűpróbával tesztelni. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy kést. Ha nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből.
Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:
Receptek
Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.
0 Megjegyzések