Ha szereted a mandulát, ezt a könnyű, gyorsan összedobható kekszet is imádni fogod.
Ebéd után, tea, kávé mellé, tízóraira, utazáshoz, szóval bármikor bármihez jól a jön a mandulaforgáccsal megbolondított, vaníliás alapú keksz. Vigyázz, mert az omlós sütik melegen könnyen törnek! A kekszek légmentesen záródó dobozban napokig frissek maradnak.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
16 dkg cukor
10 dkg vaj
6 dkg mandulaforgács
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
Szitáld egy tálba a lisztet, vegyítsd a sóval és a sütőporral. Egy másik edényben habosítsd a vajat a cukorral, a vaníliával és a tojással, majd dolgozd hozzá a száraz keveréket. A sima tésztából formázz kisebb, dió nagyságú gombócokat.
Sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, a tenyereddel vagy a kanál hátával lapogasd el, és szórd meg mandulaforgáccsal. Rakd a forró sütőbe, és 170 fokon süsd 15-18 percig. Amikor kezdenek színesedni, vedd ki. Pihentesd pár percig, utána szedd csak le a sütőpapírról.
Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:
Hozzávalók:
20 dkg liszt
16 dkg cukor
10 dkg vaj
6 dkg mandulaforgács
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Elkészítés:
Szitáld egy tálba a lisztet, vegyítsd a sóval és a sütőporral. Egy másik edényben habosítsd a vajat a cukorral, a vaníliával és a tojással, majd dolgozd hozzá a száraz keveréket. A sima tésztából formázz kisebb, dió nagyságú gombócokat.
Sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, a tenyereddel vagy a kanál hátával lapogasd el, és szórd meg mandulaforgáccsal. Rakd a forró sütőbe, és 170 fokon süsd 15-18 percig. Amikor kezdenek színesedni, vedd ki. Pihentesd pár percig, utána szedd csak le a sütőpapírról.
Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:
Receptek
Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.
0 Megjegyzések