A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, vaníliás, mandulás keksz: erre cseréld a bolti kekszeket

Ha szereted a mandulát, ezt a könnyű, gyorsan összedobható kekszet is imádni fogod.
Ebéd után, tea, kávé mellé, tízóraira, utazáshoz, szóval bármikor bármihez jól a jön a mandulaforgáccsal megbolondított, vaníliás alapú keksz. Vigyázz, mert az omlós sütik melegen könnyen törnek! A kekszek légmentesen záródó dobozban napokig frissek maradnak.

Hozzávalók:
    20 dkg liszt
    16 dkg cukor
    10 dkg vaj
    6 dkg mandulaforgács
    1 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál sütőpor
    1 csipet só

Elkészítés:
Szitáld egy tálba a lisztet, vegyítsd a sóval és a sütőporral. Egy másik edényben habosítsd a vajat a cukorral, a vaníliával és a tojással, majd dolgozd hozzá a száraz keveréket. A sima tésztából formázz kisebb, dió nagyságú gombócokat.

Sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, a tenyereddel vagy a kanál hátával lapogasd el, és szórd meg mandulaforgáccsal. Rakd a forró sütőbe, és 170 fokon süsd 15-18 percig. Amikor kezdenek színesedni, vedd ki. Pihentesd pár percig, utána szedd csak le a sütőpapírról.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések