A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zamatos körte borban párolva: ezekkel a fűszerekkel dobd fel a gyümölcsöt

Ha olyan desszertre vágysz, ami átmelegít, és jobb kedvre derít, párolj körtét fűszeres borban!
A borban párolt körtével bárkit lenyűgözhetsz. Az elkészítése semmilyen kihívást nem jelenthet. Ne izgulj, a bor alkoholtartalma elillan, a fűszerek aromája pedig kioldódik, így lesz igazán mesés a desszert. Még ellenállhatatlanabbá teheted, ha olvasztott csokival öntöd le a puha gyümölcsöt.

Hozzávalók:
    6 db körte
    8 dkg cukor
    3 dl vörösbor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 rúd fahéj
    6 db szegfűszeg
    3 db csillagánizs
    0.5 db citrom

Elkészítés:
A körtéket  hámozd meg úgy, hogy a száruk megmaradjon. Az alsó részükről vágj le egy vékony szeletet. Öntsd a bort egy magasabb falú lábosba, rakd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget, majd facsard bele a citrom levét. Állítsd bele a körtéket, és kezdd el melegíteni.

Párold forrástól számítva 20 percig, amíg a körték megpuhulnak. Az fontos, hogy ne essenek szét. Forrón, kevés borral leöntve kínáld. Tovább turbózhatod még tejszínhabbal, csokival.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések