Hűvösebb napokon pont ilyen testet-lelket melengető, krémes krumplilevesre van szükséged.
Itt a forró, vonzó krémlevesek szezonja. A krumplis változat gyors, egyszerű, olcsó, pénztárcabarát, és olyan laktató, hogy akár főételként is kínálhatod. A póréhagyma fantasztikus illatával, ízével még szerethetőbbé teszi. A krémleves akkor a legízletesebb, ha húslevessel öntöd fel. Annak hiányában remek megoldás a leveskocka.
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 db póréhagyma
5 dkg vaj
2 dl tejföl
1 db húsleveskocka
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, vágd karikákra vagy kockázd fel. A póréhagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Rakd hozzá a krumplit, és azzal is süsd kevergetve egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd puhára a krumplit fedő alatt 15-20 perc alatt.
A tűzről lehúzva pépesítsd botmixerrel, és kavard hozzá a tejfölt. Szórd hozzá a maradék póréhagymát, és rottyantsd össze. Baconnel, krutonnal tálalva laktatóbb és ízletesebb.
0 Megjegyzések