A fűszeres, puha csirkemell selymes sajtszósszal, ropogósra sült baconnel kiegészítve ínycsiklandó főétel.
A csirkemell és a bacon vitathatatlanul az egyik legjobb kombináció. Csupán arra kell odafigyelni, hogy ne száradjon ki a hús. Ha nem nagy lángon, fedő alatt puhítod, ezzel sem lehet gond. A krémes, tejszínes többsajt-mártással fokozhatod még az ízorgiát. Krumplipürével, rizzsel és salátával tálalva egyaránt fenséges.
Hozzávalók:
A húshoz
60 dkg csirkemellfilé
20 dkg szeletelt bacon szalonna
őrölt rozmaring
só
bors
fokhagymapor
olaj
A szószhoz
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
5 dkg parmezán
5 dkg vaj
3 dl tej
2 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A csirkemelleket mosd meg, majd hosszában vágd ketté. Szórd egy tálba a sót, a borsot, a rozmaringot és a fokhagymaport, keverd össze, majd dörzsöld be alaposan a húsokat. Tekerd rá a baconszeleteket. Fogj egy serpenyőt, és forrósíts fel benne kevés olajat. Pirítsd meg a húsok minden oldalát, majd önts alá fél deci vizet. Vedd lejjebb a lángot, és fedő alatt párold puhára a csirkemelleket körülbelül 20 perc alatt úgy, hogy egyszer-kétszer átforgatod.
A sajtmártáshoz olvaszd meg a vajat egy lábosban, szórd rá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd pirulni. Vigyázz, nehogy megégjen. Fokozatosan, állandóan kevergetve öntsd hozzá a tejet, majd mehet hozzá a tejszín is. Alacsony lángon forrald össze. Ha besűrűsödik, húzd le a tűzről, és tedd hozzá a reszelt sajtokat. Szórj bele egy kis szerecsendiót, és ízlés szerint sózd, borsozd, majd takaréklángon kavargasd egy-két percig, amíg a sajt teljesen felolvad. A hússal együtt kínáld.
0 Megjegyzések