Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Baconben sült csirkemell ínyenc sajtmártással: puha és szaftos

A fűszeres, puha csirkemell selymes sajtszósszal, ropogósra sült baconnel kiegészítve ínycsiklandó főétel.
A csirkemell és a bacon vitathatatlanul az egyik legjobb kombináció. Csupán arra kell odafigyelni, hogy ne száradjon ki a hús. Ha nem nagy lángon, fedő alatt puhítod, ezzel sem lehet gond. A krémes, tejszínes többsajt-mártással fokozhatod még az ízorgiát. Krumplipürével, rizzsel és salátával tálalva egyaránt fenséges.

Hozzávalók:

A húshoz
    60 dkg csirkemellfilé
    20 dkg szeletelt bacon szalonna
    őrölt rozmaring
    só
    bors
    fokhagymapor
    olaj

A szószhoz
    10 dkg trappista sajt
    10 dkg füstölt sajt
    5 dkg parmezán
    5 dkg vaj
    3 dl tej
    2 evőkanál liszt
    2 dl főzőtejszín
    szerecsendió
    só
    bors

Elkészítés:

A csirkemelleket mosd meg, majd hosszában vágd ketté. Szórd egy tálba a sót, a borsot, a rozmaringot és a fokhagymaport, keverd össze, majd dörzsöld be alaposan a húsokat. Tekerd rá a baconszeleteket. Fogj egy serpenyőt, és forrósíts fel benne kevés olajat. Pirítsd meg a húsok minden oldalát, majd önts alá fél deci vizet. Vedd lejjebb a lángot, és fedő alatt párold puhára a csirkemelleket körülbelül 20 perc alatt úgy, hogy egyszer-kétszer átforgatod. 

A sajtmártáshoz olvaszd meg a vajat egy lábosban, szórd rá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd pirulni. Vigyázz, nehogy megégjen. Fokozatosan, állandóan kevergetve öntsd hozzá a tejet, majd mehet hozzá a tejszín is. Alacsony lángon forrald össze. Ha besűrűsödik, húzd le a tűzről, és tedd hozzá a reszelt sajtokat. Szórj bele egy kis szerecsendiót, és ízlés szerint sózd, borsozd, majd takaréklángon kavargasd egy-két percig, amíg a sajt teljesen felolvad. A hússal együtt kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések