Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gesztenyés süti tejszínes krémmel, pillekönnyű kakaós tésztával

Szezonja van a gesztenyének, így most kell elkészíteni ezt a mutatós és ellenállhatatlan tortát.
Az őszi és a téli időszak kedvenc csemegéje, a gesztenye tökéletes sütikbe, sőt dekoratív tortákba is. Ne gondold, hogy nehéz elkészíteni ezt a csodafinom desszertet! A kakaós piskóta mindig remek alap, amire könnyű gesztenyés krém is kerülhet. Nagy előnye, hogy főzni nem, csak keverni kell. 

Hozzávalók:

    15 dkg liszt
    15 dkg cukor
    6 db tojás
    2 evőkanál kakaópor
    25 dkg gesztenyemassza
    3 evőkanál cukor
    2 dl habtejszín
    1 csomag habfixáló
    csokiforgács

Elkészítés:

Az alaphoz a tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá a kakaót, és kanalanként a lisztet. Dolgozd simára a masszát. Végül spatulával forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt.  

A krémhez a gesztenyét törd át villával, majd keverd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, és kanalanként a cukrot. Kend meg vele a piskótát. Ügyelj, hogy az oldalára is kerüljön krém. Szórd meg csokiforgáccsal vagy -reszelékkel. Tedd a hűtőbe egy-két órára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések