Szezonja van a gesztenyének, így most kell elkészíteni ezt a mutatós és ellenállhatatlan tortát.
Az őszi és a téli időszak kedvenc csemegéje, a gesztenye tökéletes sütikbe, sőt dekoratív tortákba is. Ne gondold, hogy nehéz elkészíteni ezt a csodafinom desszertet! A kakaós piskóta mindig remek alap, amire könnyű gesztenyés krém is kerülhet. Nagy előnye, hogy főzni nem, csak keverni kell.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
6 db tojás
2 evőkanál kakaópor
25 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
csokiforgács
Elkészítés:
Az alaphoz a tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá a kakaót, és kanalanként a lisztet. Dolgozd simára a masszát. Végül spatulával forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt.
A krémhez a gesztenyét törd át villával, majd keverd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, és kanalanként a cukrot. Kend meg vele a piskótát. Ügyelj, hogy az oldalára is kerüljön krém. Szórd meg csokiforgáccsal vagy -reszelékkel. Tedd a hűtőbe egy-két órára.
0 Megjegyzések