Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Diókrémes mini piték: ezek az arányok mindig beválnak a tésztánál

Ne tartogasd az ünnepi pillanatokra! Az omlós, klasszikus linzertészta a mennyei diókrémes töltelékkel még ellenállhatatlanabb.
Az őszben az az egyik legjobb, hogy ilyen csodás pitéket készíthetsz. A klasszikus linzertésztába még dió és fahéj is kerül. A főzött házi krémnek pedig nincs párja. Speciális kosárforma híján a muffinsütő mélyedéseiben is megsütheted a tésztát. Amennyiben szereted a rumot, feldobhatod vele a krémet. 

Hozzávalók:

A tésztához
    26 dkg liszt
    10 dkg cukor
    4 dkg dió
    20 dkg vaj
    2 db tojássárgája
    1 csomag vaníliás cukor
    1 mokkáskanál fahéj

A krémhez
    25 dkg darált dió
    20 dkg vaj
    15 dkg cukor
    2 dl tej
    1 evőkanál liszt
    1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A lisztet öntsd egy tálba, és morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Add hozzá a tojást, a vaníliás cukrot, a cukrot, a fahéjat és a diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Letakarva tedd a hűtőbe legalább 20 percre.

Addig készítsd el a krémet. A tejet öntsd egy lábosba, és forrald fel. Húzd le a tűzről, majd tedd hozzá a lisztet, a darált diót, a fahéjat, és kevergetve főzd sűrűre pár perc alatt. A vajat habosítsd a cukorral, és keverd össze a kihűlt diós masszával.

Pihentetés után a kosárformákat vékonyan béleld ki a tésztával. Villával szurkáld meg több helyen, majd süsd meg 180 fokon körülbelül 15 perc alatt.  Amikor langyosra hűl, szedd ki a formákból. Ezt követően kanalazd bele a krémet, és már fogyaszthatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések