Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőtökös rakott krumpli: fűszeres darált hússal még laktatóbb

Ha nem szereted az egyhangúságot, ősszel készítsd a rakott krumplit sütőtökkel!
Az egészséges, zamatos sütőtököt nem tudjuk megunni. Kiváló önmagában, de jó édesen, sósan, fűszeresen is. Kísérletezz vele kedvedre, mert sokféle ételbe illik, így még a rakott krumpliba is tökéletes. A rétegek közé darált hús és tejszínes, tejfölös szósz, a tetejére pedig sajt kerül. Szaftos, laktató, és az ízek csodás harmóniát alkotnak. 

Hozzávalók 4 személyre:

    70 dkg sütőtök
    60 dkg krumpli
    50 dkg darált hús
    2 dl tejszín
    2 dl tejföl
    10 dkg sajt
    1 csokor zöldhagyma
    1 teáskanál pirospaprika
    0.5 csokor friss petrezselyem
    só
    bors
    olaj
    szerecsendió

Elkészítés:

Egy lábosban hevítsd fel az olajat, és rakd bele az apróra vágott hagymát. Dinszteld meg, majd mehet rá a darált hús, és fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával. Önts hozzá kevés vizet, és párold 15 percig. A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd vékony karikákra. A sütőtököt kockázd fel, vagy szeld fel ízlés szerint. 

Egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rendezd el benne a zöldségeket. A rétegek közé rakd a fűszeres darált húst. A tejszínt és a tejfölt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval, majd öntsd a zöldségekre. A tetejére reszelj sajtot, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 45-50 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, takard le fóliával. Amikor a krumpli és a tök is puha, kiveheted a sütőből. Petrezselyemmel megszórva kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések