Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sültőben sült, fokhagymás káposzta: őszi kedvenc a legegyszerűbben

Amilyen könnyű elkészíteni a ropogós, fűszeres káposztát, olyan finom.
Ha eddig csak dinsztelve vagy savanyítva készítetted, ideje, hogy sütve is kipróbáld a káposztát. Az őszi-téli zöldség rengeteg vitamint tartalmaz, és viszonylag olcsón beszerezheted. Fontos, hogy vásárláskor csak sérülésmentes, fényes levelű káposztát tegyél a kosaradba, és ne tartsd otthon se sokáig. A sült káposzta diétás vacsora vagy különleges köret is lehet. 

Hozzávalók:

    1 fej káposzta
    3 evőkanál olívaolaj
    3 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál aprított petrezselyem
    1 teáskanál só
    bors

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral. A káposztát tisztítsd meg, a külső leveleit távolítsd el, majd vágd nagyobb, egy centi vastag szeletekre. Öntsd az olívaolajat egy kis tálba, rakd hozzá a préselt fokhagymát, a sót, a borsot, és jól keverd össze. Rendezd a káposztát a tepsibe, és kend be a fűszeres olajjal. Süsd 15 percig az egyik oldalát, majd fordítsd át a káposztaszeleteket, és süsd még 10-15 percig. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és petrezselyemmel megszórva kínáld. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések