Rizottóval és fetával imádni fogod az egészséges céklát. Húsok mellé is kiváló választás.
A cékla egyáltalán nem unalmas, a savanyúság mellett annyi mindent készíthetsz belőle. Jó levesnek, köretnek, sőt még süteményekbe is kiváló. A rizottót is élvezetesebbé, izgalmasabbá teheted vele. Érdemes gumikesztyűben vagdosnod a céklát, mert a kezedet is megszínezi.
Hozzávalók:
40 dkg cékla
25 dkg rizottórizs
10 dkg feta sajt
7 dl húsleves
5 dkg vaj
1.5 dl fehér bor
0.5 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A céklát és az édesburgonyát pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és süsd meg sütőpapírral bélelt tepsiben körülbelül 50 perc alatt. Amikor a zöldségek megpuhulnak, vedd ki a sütőből. A céklát pürésítsd, az édesburgonyát hagyhatod kisebb darabokban.
A vajat olvaszd fel, tégy hozzá egy evőkanál olívaolajat, dinszteld meg rajta az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Rakd hozzá a rizst, pirítsd egy kicsit kevergetve, majd öntsd fel a borral. Amikor magába szívja, adagold hozzá részletekben a levest. Keverd hozzá a céklát és az édesburgonyát. Amikor a rizs puha, morzsold rá a fetát. Tálalás előtt még feldobhatod rukkolával, és zöldfűszerekkel is megszórhatod.
0 Megjegyzések