Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ellenállhatatlan banános kuglóf: nehogy kidobd a túlérett gyümölcsöt

A banános kuglófnak annyira finom, könnyű a tésztája, csábító az illata, hogy nehéz kivárni, míg ehetőre hűl.
Ha a kávé mellé keresel mennyei édességet, ha uzsonnára vagy vendégvárónak készítenél sütit, a banános kuglófot bátran választhatod. Keverve is tökéletes, álomfinom a tésztája. A banán nedvességének köszönhetően tovább friss és puha marad. Fűszerekkel nagyon jól variálható, fahéjjal igazán nyerő. Bátran gazdagítsd a kuglófot túlérett, barnulásnak indult banánnal, csak édesebb lesz tőle a tészta. 

Hozzávalók:

    3 db banán
    2 bögre liszt
    1 bögre cukor
    0.5 bögre tejszín
    8 dkg vaj
    2 db tojás
    1 teáskanál sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál fahéj
    1 csipet só

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Rakd egy másik edénybe a puha, szobahőmérsékletű vajat, habosítsd a kétféle cukorral, majd add hozzá a tojást. Öntsd hozzá a tejszínt, és mehet hozzá a villával áttört banán. Forgasd a masszába a lisztes keveréket, és dolgozd simára.

Egyengesd a tésztát a vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Teszteld tűpróbával, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha a kuglófba szúrt tűt vagy hegyes kést tisztán húzod ki, biztosan átsült. Pihentesd a formában pár percig, majd fordítsd ki. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések