Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Darált húsos padlizsános lasagne nyúlós sajttal a tetején: ebben szinte nincs szénhidrát

Helyettesítsd a tésztát padlizsánnal, így egészségesebb lesz a darált húsos lasagne!
Ne mondj le a finom ízekről akkor sem, ha életmódváltásban vagy! Az már nagy siker, ha ki tudod iktatni a lisztet. Kis kreativitással ehetsz még lasagnét is: a tésztát helyettesítsd padlizsánnal. Kiadós, szaftos, és senki sem áll fel üres gyomorral az asztaltól. 

Hozzávalók 4 személyre:

A lasagne
    50 dkg darált hús
    5 dl paradicsomszósz
    3 db padlizsán
    1 db paradicsom
    1 teáskanál rozmaring
    1 teáskanál bazsalikom
    1 db vöröshagyma
    só
    bors
    olaj

A tetejére
    6 dl tej
    5 dkg vaj
    2 evőkanál liszt
    só
    bors
    szerecsendió

Elkészítés:

A padlizsánt öblítsd le, hosszában vágd vékony szeletekre, sózd be, és hagyd állni 30 percig. Így biztosan nem lesz keserű. 

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, szórd meg zöldfűszerekkel, rakd hozzá a feldarabolt paradicsomot, öntsd hozzá a paradicsomszószt, és kis lángon, kevergetve párold fél órát.

A besamelhez hevítsd fel a vajat, szórd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. Öntsd hozzá részletekben a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd addig, amíg besűrűsödik.

Egy tűzálló tálba locsolj kevés szószt, és rétegezd bele a hozzávalókat. A tetejére padlizsán és besamel kerüljön, majd szórd meg reszelt sajttal. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések