Helyettesítsd a tésztát padlizsánnal, így egészségesebb lesz a darált húsos lasagne!
Ne mondj le a finom ízekről akkor sem, ha életmódváltásban vagy! Az már nagy siker, ha ki tudod iktatni a lisztet. Kis kreativitással ehetsz még lasagnét is: a tésztát helyettesítsd padlizsánnal. Kiadós, szaftos, és senki sem áll fel üres gyomorral az asztaltól.
Hozzávalók 4 személyre:
A lasagne
50 dkg darált hús
5 dl paradicsomszósz
3 db padlizsán
1 db paradicsom
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál bazsalikom
1 db vöröshagyma
só
bors
olaj
A tetejére
6 dl tej
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A padlizsánt öblítsd le, hosszában vágd vékony szeletekre, sózd be, és hagyd állni 30 percig. Így biztosan nem lesz keserű.
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, szórd meg zöldfűszerekkel, rakd hozzá a feldarabolt paradicsomot, öntsd hozzá a paradicsomszószt, és kis lángon, kevergetve párold fél órát.
A besamelhez hevítsd fel a vajat, szórd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. Öntsd hozzá részletekben a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd addig, amíg besűrűsödik.
Egy tűzálló tálba locsolj kevés szószt, és rétegezd bele a hozzávalókat. A tetejére padlizsán és besamel kerüljön, majd szórd meg reszelt sajttal. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
0 Megjegyzések