A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos cukkinikrokett ropogós bundában: így nem tocsog az olajban

A sajtos cukkinikrokett ugyanolyan jó köretnek húsok mellé, mint önmagában vacsorára.
Ha a krumplinál egészségesebb köretet készítenél, vesd be a cukkinikrokettet! Amennyiben a kalóriaszegény zöldséget sajttal is vegyíted, akkor az már rossz nem lehet. Hogy még diétásabb legyen, bő olaj helyett sütőben süsd meg. Joghurtos, fokhagymás mártogatóssal isteni.

Hozzávalók:
A kroketthez
    2 db cukkini
    10 dkg sajt
    2 gerezd fokhagyma
    1 ág rozmaring
    1 db tojás
    0.5 bögre zsemlemorzsa
    só
    bors

A panírozáshoz
    12 dkg zsemlemorzsa
    2 db tojás

Elkészítés:
A cukkinit reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, sózd meg, és hagyd állni legalább 15-20 percig. Pihentetés után nyomkodd ki a levét, majd rakd hozzá a tojást, a sajtot, a borsot, az apróra vágott rozmaringot és a zúzott fokhagymát. Keverd össze a masszát, és szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen formázható legyen.

Készíts rudakat, azaz kroketteket, majd forgasd meg előbb a felvert tojásban, utána a zsemlemorzsában. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Közben forgasd a kroketteket, hogy egyformán piruljanak.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések