A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rizzsel töltött szőlőlevél: így készül az erdélyi töltike

A rizzsel töltött szőlőlevél különleges, ízletes fogás, ami egy jó adag tejföllel leöntve a legjobb.
Erdélyben különös kultusza van a töltikének, vagyis a töltött szőlőlevélnek. Többféle módon készítik, hússal, rizzsel, különféle mártásokkal,  a sima fűszeres rizs is kiváló töltelék. Szőlőlevélhez pedig akár már konzerv formájában is hozzájuthatsz. A kész töltikék kellemesen savanykásak lesznek.

Hozzávalók 4 személyre:
    25 db szőlőlevél
    20 dkg rizs
    1 dl olívaolaj
    1 db vöröshagyma
    1 evőkanál kapor
    1 evőkanál csombor
    2 teáskanál citromlé
    1 gerezd fokhagyma
    só
    bors

Elkészítés:
Egy lábosban hevíts olívaolajat, és dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Rakd hozzá a rizst, ízesítsd sóval, borssal, kaporral, csomborral, citromlével, öntsd fel egy csésze vízzel, és fedő alatt párold puhára körülbelül 15 perc alatt.
A szőlőleveleket alaposan mosd meg, és tedd egy-két percre forrásban lévő vízbe. Szűrd le, és csepegtesd le, vagy itasd le róluk a nedvességet.

Terítsd ki a szőlőleveleket, kanalazz mindegyikbe a rizses töltelékből, és tekerd fel. Arra figyelj, hogy ne tömd meg túlságosan, mert a megduzzadó rizs könnyen kiszakíthatja a levelet. Rendezd a töltikéket egy szőlőlevelekkel bélelt lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Kis lángon főzd meg körülbelül 50 perc alatt. Tejföllel leöntve kínáld.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések