A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, kolbásszal töltött leveles tészta: 30 perc, és kész

A kolbásszal töltött sós falatkák tökéletes kiegészítői baráti beszélgetéseknek, családi összejöveteleknek.
A kolbásszal töltött leveles tészta hidegen és melegen egyformán jó, önmagában, vendégváró falatnak is kitűnő. Kínálhatod főzelékek, saláták mellé. Amennyiben szereted a mustárt vagy a ketchupot, kenj kicsit a kolbászokra. Szinte nincs is vele munka, mert a bolti leveles tökéletes hozzá.

Hozzávalók:
    1 csomag leveles tészta
    1 szál kolbász
    10 dkg sajt
    1 db tojás
    szezámmag

Elkészítés:
A mélyhűtött leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsd három milliméter vastagra. Még egyszerűbb dolgod lesz, ha eleve előnyújtott leveles tésztát vásárolsz. Vágd a tésztát hat részre, majd a téglalapokat átlósan szeld fel, hogy háromszögeket kapj.

A kolbászokat és a sajtot is darabold fel, rakj egyet-egyet mindegyik tésztára, majd csavard fel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg egy felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal. Rakd forró sütőbe, és 200 fokon süsd 15-20 perc alatt szép aranybarnára. Amikor a tekercsek kihűlnek, még kisebb darabokra vághatod.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések