Hirdessen itt

Káposztaágyon sült kolbász, ami olyan, mint egy bajor étteremben

Az őszi fesztiválok egyik nagy kedvence a bajor káposzta kolbásszal sütve. Laktató, kiadós fogás lehet ebédre.
A ropogósra sült csülök, az óriási perec és az almás rétes is a bajor konyha tipikus étele. Akárcsak a káposztaágyon sült kolbász. Nem kell érte a müncheni sörfesztiválig utazni, otthon is elkészítheted a kiadós finomságot. Ha teheted, leves helyett füstölt lével öntsd fel. Bármilyen sütni való kolbász tökéletes hozzá.

Hozzávalók:
    70 dkg savanyú káposzta
    10 dkg szalonna
    2 pár kolbász
    1 teáskanál köménymag
    2 db babérlevél
    1 db vöröshagyma
    5 dl húsleves
    bors

Elkészítés:
A szalonnát vágd apróra, majd pirítsd meg. A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a felaprított vöröshagymát. Rakd rá a káposztát, kevergetve süsd egy-két percig. Fűszerezd fokhagymával, babérlevéllel, köménnyel, borssal. Önts rá annyit húslevest, hogy mindent ellepjen, majd párold puhára a káposztát körülbelül egy óra alatt. Közben kevergesd meg.

Rakd át egy tűzálló tálba, fektesd rá a kolbászokat, locsold meg a maradék húslevessel, és told előmelegített sütőbe. Süsd addig, amíg a kolbász megpirul és megpuhul, a lé pedig elpárolog. Ez körülbelül 25 perc. Friss kenyérrel, savanyúsággal kínáld.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések