A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fetával töltött édesburgonya: ha unod a sima fóliás krumplit

Az angolok híres töltött krumplija, a jacket potato édesburgonyából is isteni, ráadásul egészséges is.
Az édesburgonya kívül ropogósra sül, belül pedig finom puha lesz, jó ötlet akkor, ha nincs energiád a bonyolultabb vacsorákhoz. A sós feta tökéletesen harmonizál az édesburgonyával. A tölteléket kedvedre variálhatod még zöldségekkel, esetleg baconnel is megszórhatod.

Hozzávalók 4 személyre:
    4 db édesburgonya
    15 dkg feta sajt
    3 evőkanál olívaolaj
    2 gerezd fokhagyma
    3 ág petrezselyem
    só
    bors

Elkészítés:
Az édesburgonya héját alaposan mosd meg, akár meg is dörzsölheted. Szurkáld meg néhány helyen villával, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze préselt fokhagymával, sóval, borssal, és dörzsöld be vele a krumplikat. Told előmelegített sütőbe, 180 fokon körülbelül 45-60 perc alatt puhul meg. A sütési idő függ az édesburgonya nagyságától is. Pihentesd 20 percig.

Az édesburgonyák tetejét vágd be kereszt alakban, majd kicsit nyisd szét. Morzsold bele a feta sajtot, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Told vissza öt percre a sütőbe, és süsd össze a sajttal is.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések