Régimódi, kevert almás-diós süti, amit mindig van idő elkészíteni

Az almás-diós süti minden alkalomra jó választás. A szuperegyszerű tészta garantáltan nem szárad ki.
Az almás sütik kivétel nélkül nagyon kedveltek. Az egészséges gyümölcs remek piskótába, tortába, rétesbe és kevert tésztákba is. Utóbbihoz könnyen beszerezheted a hozzávalókat. A tetejére kenhetsz csokimázat, kínálhatsz hozzá vaníliás öntetet, de porcukorral megszórva is nagyon finom.

Hozzávalók:
    30 dkg liszt
    22 dkg cukor
    10 dkg dió
    2 db alma
    4 db tojás
    1.5 dl olaj
    1 teáskanál fahéj
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor

Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a kétféle cukrot, és keverd fehéredésig. Öntsd hozzá az olajat, és azzal is dolgozd össze. Mixeld a lisztet, a kisebb darabokra vágott diót, a fahéjat és a sütőport, majd forgasd a tojásos masszához. Keverd csomómentesre a tésztát, végül pedig rakd hozzá a reszelt almát.

Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

0 Megjegyzések

Hirdetés