A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Padlizsános, parmezános spagetti: könnyed, olaszos ízek

Van élet a túrós és a krumplis tésztán túl is! A padlizsános spagetti paradicsomszósszal és parmezánnal ínycsiklandó mediterrán fogás.
A padlizsános, paradicsomos spagetti egyszerűen isteni. Elrontani nem lehet, az viszont fontos, hogy jó minőségű, lehetőleg durumtésztát használj. Soha ne törd a spagettit kisebb darabokra, a fazékból kilógó tésztavégek villámgyorsan maguktól belecsusszannak a főzővízbe. Fontos, hogy a padlizsánt mindig besózd, így garantáltan kioldódnak belőle a keserű anyagok.

Hozzávalók 4 személyre:
    40 dkg spagetti
    10 dkg parmezán
    2 db padlizsán
    1 ág bazsalikom
    2 gerezd fokhagyma
    5 evőkanál paradicsomszósz
    só
    bors

Elkészítés:
A padlizsánokat alaposan öblítsd le, vágd fel tetszés szerint, és sózd be. Tedd egy tálba, és pihentesd 20-30 percig. A levet öntsd le, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Hevíts olívaolajat, dobd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Tedd hozzá a padlizsánt, és párold puhára. Közben fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal. 

Egy nagy lábosban forralj vizet, dobj hozzá sót, majd amikor lobog, mehet bele a tészta. Főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, tehát még nem túl puha, de már nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le. Halmozd rá a padlizsánt, majd tálaláskor kanalazz rá paradicsomszószt, és szórd meg reszelt parmezánnal.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések