A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puha egyensúlytészta sok szilvával: ezt el sem tudod rontani

Még friss gyümölcsből is elkészítheted a pillekönnyű tésztájú szilvás egyensúlysütit.
Nyugi, nem nagyon kell számolni! Súlyra ugyanannyi cukor, liszt, zsiradék és tojás kerül a tésztába. Zsírtartalmának köszönhetően kevésbé lesz száraz, mint a piskóta, és még másnap is élvezhető. Fahéjjal megbolondított szilvával csodás őszi süti. Langyosan a legfinomabb!

Hozzávalók 16 szelethez:
    40 dkg szilva
    20 dkg liszt
    20 dkg vaj
    20 dkg cukor
    4 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag sütőpor
    1 csipet só
    1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté.  A cukrot, a vaníliát és a vajat keverd habosra, majd dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat. A fehérjéket verd kemény habbá a sóval, és forgasd a masszába. Részletekben tedd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára.

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és potyogtasd bele a szilvát, majd szórd meg fahéjjal. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel, és szórd meg porcukorral.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések