A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós csirke fűszeres, paradicsomos szószban sütve: mindenki kér repetát

Ha paradicsomszószban sütöd a csirkét, nem szárad ki, és csodás íze, illata lesz.
Igazán ínyenc lesz a csirke, ha házi paradicsomszósszal dobod fel. Mindegy, hogy comb, szárny vagy mell kerül a tepsibe, nem fogsz csalódni a végeredményben. Sülés közben a hús magába szívja a fűszerek csodás ízét, illatát. Ha nem szereted az olívabogyót, akár el is hagyhatod.

Hozzávalók:
    4 db egész csirkecomb
    40 dkg passzírozott paradicsom
    1 db kisebb vöröshagyma
    1 teáskanál bazsalikom
    1 teáskanál oregánó
    2 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál cukor
    3 evőkanál olívaolaj
    só
    bors
    olivabogyó

Elkészítés:
A csirkecombot mosd meg, törölgesd szárazra papírtörlővel, majd ízesítsd sóval, borssal. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Öntsd hozzá a passzírozott paradicsomot, rakd hozzá az áttört fokhagymát, az oregánót, a bazsalikomot, és főzd forrástól számítva 10-15 percig. Ha édesebben szereted, szórj hozzá kevés cukrot.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, rakd bele a combokat, öntsd le a fűszeres paradicsomszósszal, és rakj rá olívabogyót.  Fóliázd le, told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Amikor egy hegyes kés már könnyen beleszalad a combba, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Csatlakozzon facebook csoportunkhoz:

Receptek

Receptek has 18,083 members. A csoport a www.facebook.com/holegyek facebook oldal lobbi csoportja. Ide lehet feltölteni recepteket és képeket egyaránt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések