Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csupa csokis banános brownie: ennyi ideig süsd a tésztát

Belül krémes, kívül roppanós: ilyen az igazi brownie. Banánnal pedig még finomabb.
Angliában, Amerikában a brownie olyan klasszikus süti, mint nálunk a piskóta. A legenda szerint úgy született, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokis tésztába. Elkészíteni nem nagy ügy, az eszméletlenül finom édességet szinte képtelenség elrontani. Ha variálni szeretnél egy kicsit a megszokott recepten, dobd fel banánnal!

Hozzávalók:

    20 dkg étcsoki
    18 dkg vaj
    15 dkg cukor
    10 dkg liszt
    3 db tojás
    2 db banán
    3 evőkanál mogyoró
    1 csipet só

Elkészítés:

A vajat és a csokit vágd kisebb darabokra, vízgőz felett olvaszd meg, majd tedd félre hűlni. Üsd egy tálba a tojásokat, és habosítsd a cukorral. Dolgozd a tojásos keverékhez, majd forgasd hozzá a sóval vegyített lisztet is. A sima, homogén masszát simítsd kivajazott, kilisztezett tepsibe. A tetejére rakd a karikákra vágott banánt, és szórd meg mogyoróval. 

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 18-20 percig. Akkor jó, ha a teteje kissé megrepedezik, a belseje pedig még éppen remeg. Vedd ki a sütőből, pihentesd 10-15 percig, majd amikor kicsit hűl, vágd fel ízlés szerint. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések