Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Isteni fekete olívakrém: szendvicsekbe és húsok mellé is tökéletes

Olívarajongók számára kihagyhatatlan a tapenade, vagyis az ízes, villámgyors kence, amit aztán a végtelenségig variálhatsz.
Az olívakrém Provence egyik legismertebb zöldséges kencéje. Az alapreceptet kedvedre alakíthatod, jól megy hozzá a szardella, a füge vagy éppen a kapribogyó. Kenheted focacciára, pirítósra, bagettre, de zöldségmártogatósnak is kiváló. Finom hallal vagy sült csirkével, sőt még kecskesajttal is.   

Hozzávalók:

    20 dkg fekete olívabogyó
    3 evőkanál kapribogyó
    3 teáskanál olívaolaj
    2 gerezd fokhagyma
    2 teáskanál balzsamecet
    bors

Elkészítés:

Ha szükséges, az olívabogyót magozd ki. Rakd a kapribogyókkal együtt késes aprítógépbe, majd dolgozd krémesre egy-két perc alatt. Ízesítsd borssal, zúzott fokhagymával, keverd hozzá az olívaolajat és a balzsamecetet is. Só nem nagyon kell hozzá, mert az olívabogyó elég sós. Pürésítsd addig, amíg homogén masszát nem kapsz. Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá fűszert. Tovább turbózhatod a masszát rozmaringgal is. Isteni focacciával, sós keksszel, de tökéletes hozzá a bagett is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések