A házi, egyszerű, fokhagymás chiliszósz jól illik a grillfogásokhoz és a sült húsokhoz is.
Sokkal finomabbak lesznek az ételek, ha chiliszósszal is megbolondítod egy kicsit. Jó pácolni, mártogatni, és húsokhoz is kínálhatod. Érdemes a chilipaprika előkészítéséhez gumikesztyűt használni, így elkerülheted az égető érzést. Hűtőben egy-két hónapig eláll.
Hozzávalók:
8 db chili
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj
2 teáskanál cukor
só
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl olívaolaj
2 teáskanál cukor
só
Elkészítés:
A chilipaprikák szárát távolítsd el, vágd félbe, a magokat szedd ki, és aprítógépbe téve pépesítsd. Ha csípősen szereted, az egyik paprika magjait is tedd a szószhoz.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd hozzá a pépesített fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Mehet hozzá a paprika, azzal is pirítsd egy kicsit. Kevergesd, nehogy leégjen. Részletekben öntsd hozzá az olajat, majd ízesítsd sóval, cukorral. Főzd 15-20 percig, amikor eléri a kívánt sűrűséget, húzd le a tűzről.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd hozzá a pépesített fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Mehet hozzá a paprika, azzal is pirítsd egy kicsit. Kevergesd, nehogy leégjen. Részletekben öntsd hozzá az olajat, majd ízesítsd sóval, cukorral. Főzd 15-20 percig, amikor eléri a kívánt sűrűséget, húzd le a tűzről.
0 Megjegyzések