Hirdessen itt

Kevésbé fájdalmas a gyantázás, ha ezekre odafigyelsz: a bőrgyógyász 4 hasznos tippje

Pár apróság, amit ha észben tart az ember, még a szőrtelenítés egyik legfájdalmasabb módja sem lesz olyan szörnyű. 
Bár kellemesnek semmiképp sem mondható, mégis sokan választják a gyantázást szőrtelenítő eljárásként, mivel az akár hetekre megszabadít a nem kívánt szőrszálaktól, és a borotvával ellentétben nem erősíti meg azokat.

Elrugaszkodott gondolatnak tűnhet kicsit kevésbé kellemetlenné tenni a procedúrát, de bőrgyógyászok szerint van pár egyszerű dolog, ami lehetővé teszi. Szkeptikusoknak is érdemes próbát tenni, már csak azért is, mert borotválkozás során könnyebben kialakulhat szőrtüszőgyulladás.

Menzesz alatt ne szőrteleníts

A nők többsége alapvetően keresztülmegy egy sor kellemetlenségen a menzesz, illetve az azt megelőző időszak előtt. Görcsök, puffadás, hangulatingadozás és a többi. Szakértők szerint a megemelkedett ösztrogénszint az, ami érzékenyebbé tesz a fájdalomra. Ezért ha valaki ilyenkor gyantáztat, valószínűleg a szokásosnál is rosszabbnak éli meg a szőrtelenítést. 

Gyantázás előtt kerüld a koffeint

A dublini Waxperts Wax szőrtelenítési márka alapítói, Ellen Kavanagh és Trish O’Brie a Glamour korábbi cikkében végigveszik a gyantázást körüllengő tényeket és tévhiteket. A kozmetikusok nem tanácsolják a gyantázás előtti koffeinbevitelt, így például a kávé vagy a fekete tea fogyasztását. A koffein ugyanis stimulálja a fájdalomérzetért felelős receptorokat, amitől a szőrtelenítés a vártnál fájdalmasabb lehet.

Segíthet a fájdalomcsillapító

Ha minden kötél szakad, gyantázás előtt érdemes bevetni ibuprofentartalmú fájdalomcsillapítókat is. Legalábbis szakértők ezt tanácsolják a Journal Of Pain szaklap 2011-es számában.  Jorge, Liliana, Caroline C. Feres és Vitor EP Teles szerint jó ötlet, ha gyantázás előtt 30-60 perccel bekenik a bőrt gyógyszertári, ibuprofent tartalmazó fájdalomcsillapító krémmel. Akinek pedig érzékeny a bőre, vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal is próbálkozhat.

A zenehallgatás áldásos hatása

A zenében sokan inkább a lélek gyógyszerét látják, pedig több érdekes kutatás is készült fizikai fájdalomcsillapító hatásáról. Az egyikben például az Utah Egyetem Fájdalomkutató Központjának munkatársai a zene fájdalomcsillapító hatását vizsgálták 143 szorongásos betegen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések